петък, 8 юли 2011 г.

Панта рей

Πάντα ῥεῖ, бил казал Хераклит. Ще рече - всичко тече, всичко се променя. Дали е всичко не знам, но за тръбите в кухнята ми е сигурно: чисто новата инсталация в чисто новата сграда ми дава дефект за втори път в продължение на две години.

Но не за това ми е думата.

Имаше един виц, че когато на обикновен гражданин му дадеш нова технпология, той си казва "Я, какво хубаво нещо, да видим сега какво можем да правим със него", докато същото нещо в ръцете на специалиста предизвиква друга реакция: "Я, какво хубаво нещо, да видим сега какво можем да направим от него".

Та по тази причина аз досега използвах интернет-технологиите за да си правя от тях разни неща. Не ми беше интересно да използвам Youtube, по-интересно ми беше да си направя сайт за качване на видео файловете и, разбира се, да качвам моите си файлове в моя си сайт. Моя си блог - на моя си сървър. Моя си ... на моя си... Но взех да се уморявам вече да сменям изгорели захранвания и повредени харддискове, затова се предавам и аз в ръцете на големите компании. Така че видеото отива в Youtube, блогът - w Blogger и т.н. Пък ще видим ...

Митко

Няма коментари:

Публикуване на коментар