вторник, 27 декември 2011 г.

Коледни късмети

В петъка преди Коледа трябваше да проведа едно обучение за търговците в офиса. Хич не ми се занимаваше в последните 2 часа преди празниците точно с обучения (много е натоварващо), ама както и да е. Междувременно колежката Ирина Ботева ми беше оставила последното парче от баницата с късметите. Нямах време преди обучението да изям баницата, затова само си погледнах късмета:

- На теб учение се пада, да се изучиш ти приляга!

Викам си, щом ми е такъв късмета, ще се стегна и ще си проведа обучението. По план смятах да говоря 30 минути по първата тема, а в следващите 30 да съберем други три теми. Обаче имаше интерес и час и половина говорих само по първата тема, така че обучението остана недовършено. Решихме да го продължа след празниците. Върнах си се на бюрото с идеята да се подкрепя с баницата. За моя изненада в нея открих втори късмет:

- Учението продължава, успешен край скоро се задава!

Докато разсъждавах какъв е шанса да ми се падне не един, а два късмета, които на всичкото отгоре идеално да отразяват действителността, сдъвках трети:

- Куфарите стягай вече, ще пътуваш надалече!

1 коментар:

  1. Тогава не го написах, защото колегите вече се бяха сетили - третият късмет пък съвпадна с предизвестието за напускане, което бях подал неотдавна ...

    ОтговорИзтриване