петък, 10 февруари 2012 г.

Учени от УНСС откриха нова геометрична фигура - кръг с една страна

В катедра „Интелектуална собственост" на УНСС е постигнато сензационно научно откритие! На организираната от учените кръгла маса на тема "ACTA", са поканени представителите само на едната страна - правоносители и правоохранители. По този начин е изобретена нова геометрична фигура - едностранен кръг.



Катедра „Интелектуална собственост" и
Центърът по интелектуална собственост при УНСС
организират
кръгла маса на тема:
„ACTA - „ЗА" И „ПРОТИВ"

За участие в кръглата маса са поканени представители на Министерството на културата, Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Министерството на вътрешните работи, Патентното ведомство на Р България, както и народни представители от Комисията по културата, гражданското общество и медиите, Комисията по икономическата политика, енергетика и туризъм, Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения, ръководители и представители на организациите за колективно управление на авторски или сродни права, ръководители и представители на творчески съюзи и браншови сдружения, представители на музикалната и филмовата индустрии, софтуерната индустрия, рекламната и мултимедийната индустрии, независими продуценти, както и представители на Агенция „Митници" и ГДБОП - отдел „Компютърни престъпления".

Кръглата маса ще се проведе на 14 февруари (вторник) от 10.00 ч. в голямата конферентна зала на УНСС.

http://unwe.acad.bg/?lang=bg&page_id=5&news_id=6782


Информирани източници споделят, че се работи и върху други геометрични форми, като например права (партийна) линия, минаваща само през една точка (край, точка!).

След като са се опитали да начертаят новата фигура, изглежда са открили открили някои слабости в теорията за едностранния кръг. Затова впоследствие са изпратили покани и до други лица и организации. Аз лично не бих се включил в "дискусия", формирана по този йезуитски начин, тъй-като от първоначалния формат е видно каква е нейната цел. Всеки друг участник би бил поканен единствено за да придаде легитимност на "трибунала".

2 коментара:

  1. Освен ако участниците в протеста на 11.02 (нали няма да го пропуснете?) не се изсипем вкупом да се поинтересуваме от дискусията... а, чакай! Тя се пада в работно време? Значи на всички държавни служители ще им се плати, за да участват (заплата), а ако някой друг иска да отиде - да си плати (като вземе отпуск)! Фигурата става все по-интересна - откриват се много измерения на този кръг.

    ОтговорИзтриване
  2. За да бъда малко циничен само ще посоча, че заплатата идва от джоба на данъкоплатеца (и същевремено този, който ще бъде съден).

    ОтговорИзтриване