четвъртък, 21 юни 2012 г.

TiVi.bg

Скъпи приятели,

Един проект, по който работя последните два-три месеца, започна да придобива реални очертания и реших да го споделя с вас, макар да не е 100% завършен. Става дума за платформа за IPTV/ VoD (цифрова телевизия и видео по поръчка през Интернет). Подчертавам, че TiVi.bg не е онлайн телевизия, а "обикновена" цифрова телевизия, която използва Интернет единствено като преносна среда - гледа се на телевизор със специален приемник.
така изглежда устройството  


В момента се намираме в стадий "friendly user trial", което означава, че системата работи, но могат да я ползват само приятели, които няма да ни се сърдят, ако от време на време човъркаме и променяме нещо в движение.

TiVi.bg е предназначена за всички потребители на телевизионни услуги - както крайни (домашни) потребители, така и оператори (Интернет доставчици и кабелни телевизии), хотели, затворени комплекси и др., които искат да предоставят цифрова телевизия на клиентите си. Поради естеството на правната рамка в България, крайните потребители ще трябва още малко да почакат до окончателното завършване на платформата и приключването на процеса по договаряне на права, но корпоративните потребители (оператори, хотели) могат вече да я ползват. Респективно - могат да ни потърсят, за да им разкажем повече.

Платформата се предлага As a Services, т.е. операторът не инвестира в хардуер или софтуер, само включва клиенти и заплаща месечна такса според техния брой.

На сайта на платформата (http://www.TiVi.bg) можете да видите интерактивна демонстрация на интерфейса и да придобиете представа как би изглеждало гледането на телевизия, ако си закупите нашето устройство. Списъкът с ТВ канали в демото е условен и не очаквайте да тръгне самата телевизия - няма да има звук и картина.

Устройство не е "заключено" към даден оператор и представлява съвременен медия-плейър, който е полезен и сам по себе си, дори без телевизионна услуга. Може да възпроизвежда всички ваши файлове - лични или свалени от Интернет, в стандартна или висока резолюция (1080p, 24/50/60 Hz), с 6-канален Dolby Digital звук (ако имате такава аудиосистема с оптичен или коаксиален вход), със субтитри на български. Плейърът сам намира вашите мрежови устройства (Windows, Linux, DLNA, samba, NFS) и можете да проигравате файловете директно от там, където сте ги свалили, или пък от флашка / USB диск.


Няма коментари:

Публикуване на коментар