сряда, 16 януари 2013 г.

Формула за заплатата на Премиера

Тези дни Премиерът Борисов се оплака, че не можело премиер да получава по-малко от управител на мол. Трябвало заплатата му да стане към 8000 лв според Дянков, после щяла да е към 5000, после нямало да се вдига. Но графиката на настроенията на Дянков е друга тема.

Аз имам предложение как да решим въпроса със заплатите на висшите чиновници в изпълнителната, законодателната и съдебната власт. Точно както е решен със заплатата на шефа на мола. Потребителите на мола гласуват ежедневно с касовите си бележки и рейтингът му може лесно да се прочете в счетоводните книги в края на месеца.

Затова нека заплатата на премиера бъде 8000 лв. Но от нея да му се плаща толкова, колкото е процентът на одобрение, отчетен от социологическите агенции. На депутатите - според рейтинга на парламента. На полицаите - според рейтинга на МВР и т.н. За да няма сърдити, нека се осредняват данните на няколко агенции, всяка посочена на квотен принцип - една от президента, една-две от парламента, а ако се разберат и намерят някоя некорумпирана - и една от съдебната власт.




Така може и да разберат на практика, че заплатите им не ги плаща Дянков, а данъкоплатците.

Митко



Няма коментари:

Публикуване на коментар