четвъртък, 23 май 2013 г.

Моето предложение за правителство

В момента е модерно да се дават предложения за структура и състав на правителството, та реших и аз.

Предлагам следната коалиция:

Министър-председател: Жозе Барозу (дясно)

Външен министър: Катрин Аштън (ляво)

Министър на правосъдието: Вивиан Рединг (дясно)

Икономика: Оли Рен (център)


Другите няма да ги изреждам, можете да ги видите тук.


Ще кажете, че те няма да искат да се преместят от Брюксел в София. И аз не искам. Нека си стоят там. Сигурно смятате, че българските заплати ще са им ниски? Въобще нямам идея да им плащаме повече - те си получават достатъчно добри заплати така или иначе.

Около 60% от нашия суверенитет е прехвърлен към ЕС. Местните институции (парламент и правителство) нямат кой знае какви правомощия в най-важните ("приходните") сектори като икономика, търговия и др. На държавите-членки са оставени "разходните пера" като образование, здравеопазване, вътрешен ред и сигурност, социална дейност, бедствия и аварии, с които ние и без това не можем да се справим като хората.

Я най-добре да им пробутаме и тази области и да не се занимаваме с несвойствени за нас дейности като държавно управление. Ние сме народ колкото не особено голям град - да си запазим кметовете, за да осигуряват комуналните услуги, а всичко друго предлагам да прехвърлим на Брюксел, да се занимават вместо нас. Няма начин, просто няма начин да се справят по-зле.

Няма коментари:

Публикуване на коментар